Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Hærvejskomitéen mødes med Transportudvalget


PRESSEMEDDELELSE
11. oktober 2016

Foretræde for Transport- og Bygningsudvalget med præsentation af nye data
– overlevering af kraftig fælles appel fra de største jyske eksportlokomotiver –gennemgang af facts i seneste analyse fra Vejdirektoratet – gennemgang af ny analyse af bredere økonomiske effekter for samfundsøkonomien

Hærvejskomitéens arbejdsgruppe mødes i dag med Folketingets Transport- og Bygningsudvalg for at gennemgå de seneste nye data og input til grundlag for beslutningen om en ny midtjysk parallel-motorvej.

På foretrædet vil udvalget få gennemgået forskellige facts fordelt på tre hovedområder:
Dels sommerens store analyse fra Vejdirektoratet, hvor tre forskellige korridorer for parallelmotorvejen er genberegnet med data fra den nye Landstrafikmodel. Dels en ny analyse fra Copenhagen Economics om de bredere økonomiske effekter af den nye forbindelse – en række store, ekstra samfundsgevinster, som beregnes med en metode, der er udviklet for Transportministeriet.

Og sidst, men absolut ikke mindst en kraftig, fælles appel fra nogle af landets allertungeste eksportvirksomheder og transportører. I en usædvanlig fælles henvendelse beder de meget klart og kraftigt om en politisk afklaring for fremtidssikring af Den Jydske Transportkorridor. Bag appellen står en række af de helt tunge virksomheder som bl.a. Arla Foods, Danfoss, Danish Crown, DLG, Grundfos, JYSK og Siemens, samt andre store aktører, der alle er dybt afhængige af stabil vejtransport.

“Vi har nogle meget klare og stærke budskaber med til Transportudvalget, som vi også vil opdatere på bl.a. trafikudviklingen siden vores seneste møde i november sidste år. Alle nye data og ikke mindst appellen fra de helt tunge virksomheder peger helt entydigt i én retning: Der er brug for en politisk afklaring hurtigst muligt,” siger formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark, Poul Andersen.

Se den fælles appel fra eksportlokomotiverne samt liste over underskriverne

  • NYHEDER

Generalforsamling 11. marts i Billund

Hærvejskomitéen afholder sin årlige generalforsamling:

Mandag den 11. ma Læs mere


Nyhedsbrev med julehilsen

Så blev det tid for et nyhedsbrev med dagens offentliggørelse af forundersøgelse for eventuel udv Læs mere


Nyhedsbrev og julehilsen

Så blev det tid til nyhedsbrev igen - bl.a. med en varm velkomst til vores nye transportminister, r Læs mere