Synes godt om på facebook
- og vær opdateret hele tiden

Eksportlokomotiver i fælles appel om parallel-motorvej

PRESSEMEDELELSE

23. september 2016

Fælles appel fra Danmarks førende eksport– og logistikvirksomheder om fremtidssikring af infrastrukturen – stigende problemer for Den Jyske Transportkorridor truer dansk konkurrencekraft – kraftig appel om ny, parallel motorvejsstruktur til aflastning af E45 og fremtidssikring af dansk eksport

Se hele pressemeddelelsen med liste over virksomhederne
og hovedpunkter i deres fælles appel

Vareflowet og logistikken er truet, og det kræver hurtig handling at sikre den vitale danske vareeksport i Den Jyske Transportkorridor, der plages af akut trængsel og store forsinkelser. Så klart lyder budskabet nu fra en samlet gruppe af Danmarks eksportlokomotiver, som danner rygraden i den vigtige eksport af fysiske, danske varer.

En række af de allertungeste eksportvirksomheder og transportører retter derfor en kraftig, fælles appel til politikerne om fremtidssikring med en ny, parallel motorvejsstruktur i Jylland. Bag appellen står tunge virksomheder som bl.a. Arla Foods, Danfoss, DLG og JYSK, samt andre store aktører, der er dybt afhængige af stabil vejtransport.

“Hver eneste dag lider virksomhederne under forsinkelser, som koster både usikkerhed og store ekstraomkostninger. Kunderne bliver hele tiden mere krævende, og forlanger just-in-time logistik, man kan stole på,” påpeger direktør Mogens Therkelsen, H.P. Therkelsen A/S.

“Forsinkelser er gift for dansk konkurrenceevne og lysten til at investere i dansk produktion, og situationen bliver endnu værre i fremtiden. Så det er vigtigt, at vi hurtigst muligt får lavet undersøgelser af en parallelmotorvej på hele strækningen fra Nordjylland til Sønderjylland. Derfor retter vi en fælles appel om politisk handling nu, for en langsigtet løsning tager tid.”

Hos Hærvejskomitéen ser man den klare melding fra de vestdanske eksportlokomotiver som et råb om hjælp med en meget klar markering af erhvervslivets behov.

“Vareeksporten er rygraden i vores velfærdssystem, og man kan altså ikke sende europaller med hverken email eller letbane. Virksomhederne er i skarp konkurrence med hele verden, og der er rigtigt mange arbejdspladser på spil, som er med til at sikre et Danmark i balance. Politikerne skal se at komme i gang med en løsning, der giver tro på fremtiden,” siger formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark, Poul Andersen.

En håndfuld af virksomhedslederne har netop præsenteret deres fælles appel for politikerne på Christiansborg, bl.a. på et møde med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

For uddybende kommentarer og mere information:
Direktør Mogens Therkelsen, H.P. Therkelsen A/S, mobil 40 28 14 54
Formand for Hærvejskomitéen, Poul Andersen, mobil 23 23 61 50
Communications & CSR Director for JYSK, Runge Jungberg Pedersen, 52 19 97 53
Sekretariatschef for Hærvejskomitéen, erhvervsdirektør Henrik Hansen, 40 13 44 74

 

  • NYHEDER

Status og nytårshilsen i nyhedsbrev fra Hærvejskomitéen

  Så er det igen blevet tid for et nyhedsbrev fra Hærvejskomitéen. Læs bl.a. om: G Læs mere

Minister og Vejdirektoratet til generalforsamling 12. marts

 

Sæt kryds i kalenderen – Hærvejskomitéen afholder sin årlige generalfo Læs mere

Hærvejskomitéens høringssvar til Vejdirektoratet

  Hærvejskomitéen har netop afgivet sit høringssvar i forbindelse med Vejdirektoratets VV Læs mere