Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Video

Gennem årene har både Vejdirektoratet og Hærvejskomitéen lavet en lang række analyser af bl.a. trafikale samt erhvervs- og samfundsmæssige gevinster ved parallelmotorvejen.

Men hvem er de virksomheder, der sukker efter ny luft i Jyllands-Korridoren og en mere stabil infrastruktur,
de kan regne med i deres travle hverdag?

Vi har besøgt en håndfuld af dem og hørt dem fortælle om en lang række forskellige udfordringer.
Trængsel på vejene giver bøvl og bekymringer indenfor bl.a. logistikpuslespil, leveringssikkerhed, dyrevelfærd, livskvalitet for de ansatte og overvejelser om nye investeringer i fremtiden.

Vi har lavet en film om hver af de fem virksomheder (se nedenfor)
– hør dem alle fortælle i en samlet video her:

 

400.000 biler flyttes hvert år af Dansk Auto Logik – og trængsel på vejene går ud over familieliv og livskvalitet for de ansatte:

 

16 mio. grise til opfedning, slagtning og eksport af avlsdyr transporteres hvert år af SPF Danmark under meget strenge regler for dyrevelfærd – og trængsel på vejene gør det endnu mere udfordrende:

 

En af Danmarks store klynger for køkken- og møbelproducenter, Designa, Steens Group og Tvilum i Kjellerup, ønsker sig mere effektiv og miljøvenlig transport med motorvej og modulvogntog:

 

Nøglekomponenter til nogle af verdens største vindmøller produceres hos Niebuhr Gears i Ikast – bedre infrastruktur til de store specialtransporter vil styrke virksomheden i den globale konkurrence:

 

4 mia. småkager hvert eneste år bages hos Kelsen Group i Nr. Snede, og 95 pct. eksporteres til hele verden – men Vejle Fjord-broen er en akilleshæl for de 2.000 årlige transporter, og det bliver værre i fremtiden:

 

 

Oversigt