Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Godt møde med Transportudvalget og ministeren


12. november 2015

Hærvejskomiteens arbejdsgruppe havde i dag foretræde foretræde for Folketingets Transportudvalg og møde med transportminister Hans Chr. Schmidt, hvor vi dokumenterede behovet for hurtig politisk handling for den jydske transportkorridor.

HM i TransportministerietMed afsæt i Vejdirektoratets seneste trafiktal har Hærvejskomiteens faglige ekspert fremskrevet udviklingen for de kommende år. Og uanset hvilke vækstrater, man tror på i fremtiden, vil Vejle Fjord-broen nå sin kapacitetsgrænse indenfor ganske få år.

Se pressemeddelelse og graf over trafikudviklingen på Vejle Fjord-broen

Derfor haster det med en politisk beslutning om en ny parallel-motorvej som fremtidens løsning i kombination med udvidelser på motorvej E45.

Første etape af Hærvejsmotorvejen er skrevet ind i regeringsgrundlaget, og vi anderkender, at strækningen Give-Lunderskov er det naturlige og rigtige sted at starte. Men samtidig påpeger vi, at det er vigtigt at få lavet en forundersøgelse af hele strækningen fra Nord- til Sønderjylland for at få det sande billede af aflastning og samfundsøkonomi.

Se vores præsentation til Transportudvalget og transportministeren

Vores argumenter blev godt modtaget af både Transportudvalget og transportminister Hans Chr. Schmidt, som vi mødtes med efterfølgende. Flere politikere – også modstandere af Hærvejsmotorvejen – udtrykte i øvrigt ros for et godt gennemarbejdet og seriøst materiale.

 

  • NYHEDER

Jan Hessellund ny formand for komitéen

PRESSEMEDDELELSE 1. september 2021 Adm. direktør Jan Hessellund, Billund Airport, afløser Læs mere


Generalforsamling afventer endelig dato

Corona-pandemien fortsætter som bekendt med at komme på tværs af en masse planlægning, Læs mere


Nyhedsbrev med julehilsen fra formanden

Det Herrens corona-år 2020 går på hæld, og det er tid for årets sidste nyhedsbrev. Læs om d Læs mere