Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Virksomhedscases viser betydning af parallelmotorvej


PRESSEMEDDELELSE
05. december 2016

Hærvejskomitéen afholdt statusmøde i dag i Viborg om parallelmotorvejen
– to konkrete cases fra JP Group og JYSK viser betydningen af en god og stabil infrastruktur – virksomhedernes konkurrenceevne og danske job på spil

Pressmeddelelsen i Word-format

Bedre infrastruktur med kortere køretid og frem for alt en logistik, man kan regne med. Det er nogle af de vigtigste parametre, når danske eksport- og handelsvirksomheder skal sikre den internationale konkurrenceevne. Det blev der fremlagt to konkrete eksempler på i dag, hvor Hærvejskomitéen havde indbudt til statusmøde i Viborg om arbejdet for parallelmotorvejen.

Dagens værter, JP Group, der bl.a. arbejder med produktion, import og logistik indenfor autodele, kunne berette om deres virkelighed og kundernes krav i den skarpe konkurrence.
“For tre år siden overtog vi en tysk virksomhed og samlede i første omgang vores logistik på centrallageret i Viborg. Men for to år siden måtte vi starte et satellitlager op igen i Dortmund for at sikre levering til tiden i Tyskland,” fortæller adm. direktør Martin Pedersen, JP Group.

Kunderne skal have leveret dagen efter bestilling, men det kræver ofte, at det tyske lager bruges, fordi trafikken giver for sen ankomst til Hamburg, hvor varerne omlæsses. Med mere stabil infrastruktur kan flere leverancer sendes fra centrallageret med lavere omkostninger og større konkurrencekraft, når der kan ekspederes senere bestillinger fra Viborg.

Hos den globale detailkæde JYSK arbejder man lige nu med en 30 pct. udvidelse af kapaciteten på det store distributionscenter i Uldum. Her oplever de fire største transportleverandører en gennemsnitlig forsinkelse på 15-20 minutter på E45 for hver eneste af de 6.000 lastbiler årligt. Alene den ekstra lønudgift – hos bare disse fire transportører til denne ene kunde – er på den baggrund opgjort til 11 mio. kr. om året. Hertil kommer så ekstra udgifter til brændstof og slitage på materiellet ved køkørsel for ikke at tale om den øgede CO2-udledning.

“Den virkelighed bliver mere og mere påtrængende i takt med stigende trængsel på vejene. Og logistikken er selvfølgelig en afgørende faktor for en virksomhed som JYSK,” forklarer Communications og CSR Director Rune Jungberg Pedersen fra JYSK.
“Derfor haster det med at finde en løsning, for vores udfordringer med logistik er jo langt fra unikke. De fleste vestdanske eksport- og handelsvirksomheder lever i den samme virkelighed, når de skal transportere varer rundt i Europa.”

For mere information:
Adm. direktør Martin Pedersen, JP Group, mobil 40 68 61 61
Communications og CSR Director Rune Jungberg Pedersen, JYSK, mobil 52 19 97 53
Formand for Hærvejskomitéen, fhv. MF Poul Andersen, mobil 23 23 61 50
Sekretariatschef for Hærvejskomitéen, erhvervsdirektør Henrik Hansen, 40 13 44 74

  • NYHEDER

Generalforsamling 11. marts i Billund

Hærvejskomitéen afholder sin årlige generalforsamling:

Mandag den 11. ma Læs mere


Nyhedsbrev med julehilsen

Så blev det tid for et nyhedsbrev med dagens offentliggørelse af forundersøgelse for eventuel udv Læs mere


Nyhedsbrev og julehilsen

Så blev det tid til nyhedsbrev igen - bl.a. med en varm velkomst til vores nye transportminister, r Læs mere