Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Regering og Konservative vil fuldføre Hærvejsmotorvejen hurtigst muligt


PRESSEMEDDELELSE
13. marts 2023

De manglende etaper af Hærvejsmotorvejen skal fuldføres hele vejen fra nord til syd – Socialdemokratiets transportordfører lover 100 pct. engagement for beslutning hurtigst muligt – Hærvejskomitéen og politiske ordførere arbejder målrettet for frigørelse af midler til finansiering af flere deletaper – komitéens arbejde styrkes med fhv. skatteminister, branchedirektør Karsten Lauritzen, Dansk Industri, som nyt medlem af styregruppen

Målene var klare og den politiske opbakning markant fra både transportministeren og politiske ordførere fra de store partier, da Hærvejskomitéen afholdt generalforsamling 10. marts i Fredericia. Arbejdet for realisering af Ny Midtjysk Motorvej fortsætter for fuld kraft, og politikerne vil lægge sig i selen for at sikre finansieringen.

“Hærvejskomitéen skal ikke hvile på laurbærrene frem til infrastrukturforliget udløber i 2035, for der skal laves masser af planlægning inden da. Efter valget har vi nu også en flok helt nye transportordførere, og derfor må hver især påvirke, hvor man kan,” lød det opmuntrende fra transportminister Thomas Danielsen (V) på mødet.

Socialdemokratiets transportordfører Thomas Jensen understregede, at regeringen går fuldt ind for Ny Midtjysk Motorvej – i tråd med tankerne for et Danmark i balance.
“Der var lidt forhandlingstaktik i vores trafikudspil op til forliget i 2021, for vi vidste, at andre var endnu mere ivrige. Men som S-ordfører er jeg 100 pct. committed på,
at motorvejen skal laves færdig hele vejen fra nord til syd,” fastslog Thomas Jensen.
“Det er vigtigt, at Hærvejskomitéen arbejder sagligt videre, så vi kan tage dialogen med modstandere af projektet både i det politiske og blandt borgerne.”

Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen vil også fremskynde sagen.
“Vi skal have gjort den motorvej færdig hurtigst muligt. Med bl.a. nye cargoaktiviteter på vej i Billund Lufthavn vil der komme markant mere lastbiltrafik, så det er vigtigt,
at den kan komme frem via motorvej.”

Blandt politikerne var der også bred opbakning til at se på reglerne for ekspropriering på forhånd for de borgere, der måtte ønske det – helt aktuelt på den sydlige del, hvor linjeføringen er besluttet.

“Lad os tage en drøftelse af det – jeg er enig i, at vi skal behandle folk bedst muligt og give dem forudsigelighed,” lød åbningen fra transportminister Thomas Danielsen.

Til det fremtidige arbejde styrkes Hærvejskomitéens styregruppe nu med fhv. MF og skatteminister Karsten Lauritzen, branchedirektør for transport hos Dansk Industri. Generalforsamlingen bød desuden på en varm hyldest til tidligere transportordfører og MF for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, som gennem alle årene har arbejdet utrætteligt for motorvejsprojektet, samt til bestyrelsesformand Mogens Therkelsen,
H.P. Therkelsen A/S, for hans mangeårige arbejde i Hærvejskomitéens styregruppe.

Hærvejskomitéens formand, adm. direktør Jan Hessellund, Billund Lufthavn, glæder sig over den markante politiske opbakning, og arbejdet fortsætter nu med at omsætte den til konkrete resultater.
“Vi er realistiske i forhold til at finde finansiering, men vi ser gode muligheder for at få bevillinger igennem til deletaper i en hastighed og rækkefølge, hvor det giver mening. Alle analyser viser, at Ny Midtjysk Motorvej er en rigtig god investering for samfundet, så virkeligheden er, at vi ikke har råd til at vente,” påpeger Jan Hessellund.

Fra venstre er det Venstres fhv. MF og transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, transportminister Thomas Danielsen (V), formand for Hærvejskomitéen Jan Hessellund, Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen og Socialdemokratiets transportordfører Thomas Jensen.

 

For yderligere kommentarer og uddybning – kontakt:
Formand for Hærvejskomitéen, adm. dir. i Billund Lufthavn, Jan Hessellund,
mobil 27 78 99 27

Sekretariatschef for Hærvejskomitéen, erhvervsdirektør Henrik Hansen,
mobil 40 13 44 74

  • NYHEDER

Generalforsamling 11. marts i Billund

Hærvejskomitéen afholder sin årlige generalforsamling:

Mandag den 11. ma Læs mere


Nyhedsbrev med julehilsen

Så blev det tid for et nyhedsbrev med dagens offentliggørelse af forundersøgelse for eventuel udv Læs mere


Nyhedsbrev og julehilsen

Så blev det tid til nyhedsbrev igen - bl.a. med en varm velkomst til vores nye transportminister, r Læs mere