Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Positivt med bredt forlig og delvis afklaring for Ny Midtjysk Motorvej


PRESSEMEDDELELSE
28. juni 2021

Den politiske aftale om ny infrastrukturplan afsætter 5,9 mia. kr. til de første etaper af Ny Midtjysk Motorvej – en lang række private lodsejere får afklaring med aflysning af alternative linjeføringer – fornuftigt første skridt for projektet – langsigtet løsning for Jyllands-korridoren kræver gennemførsel af resterende etaper hele vejen fra nord til syd

Samtlige af Folketingets partier står bag en ny infrastrukturplan, der bl.a. afsætter midler til at indhente det store efterslæb for investering i vejnettet. For Ny Midtjysk Motorvej afsættes i alt 5,9 mia. kr. til de to første deletaper, dels strækningen Give-Billund, dels strækningen fra Løvel nord for Viborg til Klode Mølle nord for Bording.

“Ny Midtjysk Motorvej hører naturligt hjemme i en langsigtet plan for infrastrukturen, og politikerne fortjener ros for at huske det. Vi glæder os over et meget bredt og solidt forlig, der er fremtidssikret rent politisk,” siger formand for Hærvejskomitéen, Poul Andersen, medlem af regionsrådet for Region Syddanmark og fhv. MF (S).
“Men rent trafikalt skal Jyllands-korridoren også fremtidssikres. Vi må ikke glemme,
at den fulde aflastning af E45 og ikke mindst Vejle Fjord-broen først opnås, når hele projektet er fuldt gennemført fra omkring Støvring i nord til omkring Haderslev i syd. Derfor vil vi arbejde for, at den videre proces ikke skal vente til efter 2035.”

Hærvejskomitéen noterer sig samtidig med tilfredshed, at de mange private lodsejere, der har været berørt af projektet, nu får en afklaring.
“Mange private borgere har bogstaveligt talt ikke vidst, om de var købt eller solgt, så det er positivt, at der er aflyst en lang række alternative linjeføringer, der har været undersøgt som et led i processen,” påpeger Poul Andersen.

 

For yderligere kommentarer og uddybning – kontakt:
Formand for Hærvejskomitéen, medlem af regionsrådet for Region Syddanmark,
fhv. MF (S) Poul Andersen, mobil 23 23 61 50
Sekretariatschef for Hærvejskomitéen, erhvervsdirektør Henrik Hansen, mobil 40 13 44 74

Presseservice og yderligere baggrundsinfo:
Kurt Henriksen, VestKom PR, mobil 40 54 21 33, mail: kh@vestkom.dk

 

 

  • NYHEDER

Generalforsamling 11. marts i Billund

Hærvejskomitéen afholder sin årlige generalforsamling:

Mandag den 11. ma Læs mere


Nyhedsbrev med julehilsen

Så blev det tid for et nyhedsbrev med dagens offentliggørelse af forundersøgelse for eventuel udv Læs mere


Nyhedsbrev og julehilsen

Så blev det tid til nyhedsbrev igen - bl.a. med en varm velkomst til vores nye transportminister, r Læs mere