Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Nye beregninger dokumenterer styrken i Hærvejsmotorvejen


PRESSEMEDDELELSE

Nye beregninger af midtjysk parallel-motorvej viser særdeles flot samfundsforrentning for alle korridorer – markant aflastning af E45 – markante besparelser i rejsetid
– størst udbytte ved anlæg af hele motorvejen uden deletaper – bedst overblik og økonomi ved forundersøgelse af hele Jyllandskorridoren fra nord til syd

Hent som Word-fil

Hent rapporten her

Nye officielle beregninger fra Vejdirektoratet dokumenterer nu klart og tydeligt, at en midtjysk parallel-motorvej giver markant aflastning af E45 og et højt afkast for samfundsøkonomien. Tallene er beregnet ud fra den nye Landstrafikmodel og viser en aflastning af E45 på helt op til 42 pct. på visse strækninger. Dermed sikres fremkommeligheden langs E45 på langt sigt i kombination med de udvidelser, der åbenlyst er behov for her og nu på den østjyske motorvej.

Samfundsøkonomien kan desuden se frem til en særdeles flot forrentning af investeringen, hvor samfundsrenten ligger mellem 8,3 og 9,0 pct. for de tre bedste korridorer. Det beror bl.a. på de store tidsgevinster, som Landstrafikmodellen beregner til op imod 29.500 timer per hverdagsdøgn for den mest optimale linjeføring gennem Jyllandskorridoren.

”Det er meget og klare markante tal, som nu fra officielt hold bekræfter de store gevinster ved udvikling i hele landet og et Danmark i balance,” siger Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen og medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark for Socialdemokraterne.

“En ny parallel-motorvej giver et stærkt bidrag til at løse trængslen på E45, men den kan ikke stå alene. Som alle kan se med det blotte øje, skal der meget snart ske udvidelser på E45 for at løse den helt aktuelle trængsel. Det er en både-og løsning, hvor Hærvejsmotorvejen sikrer trafikken på langt sigt, så vi får plads til fremtidens vækst i Østjylland og hele Vestdanmark.”

De nye beregninger af Hærvejsmotorvejen blev præsenteret af Vejdirektoratet under et møde i dag i Haderslev mellem transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt og repræsentanter for Hærvejskomitéen. Her glæder man sig over den klare bekræftelse af behovet, men minder også om vigtigheden af en forundersøgelse for hele strækningen fra nord til syd. Analysen peger også på mindre aflastning af E45, hvis parallel-motorvejen anlægges i deletaper.

“Det er meget vigtigt at få det fulde overblik ved at lave forundersøgelse af hele strækningen. Desuden viser tal fra ministeriet, at det er billigere med en samlet undersøgelse – også hvis pengene til de sidste etaper først kan findes senere,” understreger Poul Andersen.

Se ministeriets udlægning af rapporten

  • NYHEDER

Generalforsamling 11. marts i Billund

Hærvejskomitéen afholder sin årlige generalforsamling:

Mandag den 11. ma Læs mere


Nyhedsbrev med julehilsen

Så blev det tid for et nyhedsbrev med dagens offentliggørelse af forundersøgelse for eventuel udv Læs mere


Nyhedsbrev og julehilsen

Så blev det tid til nyhedsbrev igen - bl.a. med en varm velkomst til vores nye transportminister, r Læs mere