Synes godt om på Facebook
- og vær opdateret hele tiden

Bred politisk opbakning på generalforsamling


 

Hærvejskomitéens årlige generalforsamling 4. februar viste bred politisk opbakning til ny midtjysk motorvej, som lover godt for gennemførelsen af regeringens planer – uanset, hvad der sker i det kommende valg

“Jeg håber på en bred politisk aftale bag ny midtjysk motorvej, for det er vigtigt – vi har det jo med at skifte regering en gang imellem her i landet,” sagde Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen med et glimt i øjet, da han deltog i en paneldebat under generalforsamlingen.

“Hele 31 borgmestre står bag det her, og det er et meget stærkt signal til Christiansborg om, at her er et projekt, I ikke kan komme udenom. I øvrigt havde vi fornylig besøg af EUs transportkommisær, der kunne fortælle, at Jyllands-Korridoren er blevet opgraderet hele vejen til Nordjylland – det er også godt nyt for projektet,” sagde Kristian Pihl Lorentzen.

Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen, der har rødder i Sønderjylland, deltog også i paneldebatten.

“Det er mest skattepolitik, jeg beskæftiger mig med, men jeg går også op i infrastruktur, og jeg er jo valgt i Sønderjylland,” påpegede han.
“Jeg ser en bred opbakning til, at der skal komme en ny midtjysk motorvej. Så lad os nu få truffet beslutningen hurtigst muligt – også af hensyn til dem, der berøres af projeket,” lød det bl.a. fra Jesper Petersen.

Fra salen blev han spurgt, hvordan man generelt ser på projektet i Socialdemokratiet?

“Der er god stemning for, og ikke nogen opponenter som sådan. Det er mere et spørgsmål om, at nogen mener, der er mere brug for andre ting først,” lød hans vurdering.

Et andet spørgsmål gik på, om man fra Socialdemokratiet og Venstre kan sige, det er en ‘politisk formalitet’ med at få lavet VVM-undersøgelse på den nordlige etape også?

“Nej – det er ikke en automatikbeslutning. Når man siger VVM, så siger man også A, for den er dyr,” understregede Kristian Pihl Lorentzen.

“Men perspektivet er selvfølgelig, at vi skal op nordpå – nord for Hobro – for at få den fulde samfundsmæssige nytte af det her. Her kommer en hurdle igen, så I skal ikke nedlægge komitéen lige med det samme… Der ligger jo også et signal i, at vi har lavet en forundersøgelse, som forpligter os til næste skridt,” påpegede Venstre-manden.

Hans kollega fra Folketinget lå på linje i det spørgsmål.
“Det er ikke en formalitet, men jeg vil mene, at det er naturligt, når man har lavet det her,” sagde Jesper Petersen om udsigterne til VVM-undersøgelse af næste etape.

Generelt blev generalforsamlingen afholdt i en positiv og optimistisk stemning efter et godt år for sagen i 2018, som desværre også betød afsked med Hærvejskomitéens tidligere formand, oberst Jens Chr. Lund, der blev hyldet af deltagerne med en stille mindestund.

 

 

 

 

 

  • NYHEDER

Generalforsamling udsat pga. corona

I lyset af den alvorlige corona-krisen har Hærvejskomitéen besluttet at udskyde sin årli Læs mere


Nyhedsbrev om analyser

Både forundersøgelsen af den nordlige etape og VVM-undersøgelsen af den sydlige etape er nu offen Læs mere


Nyhedsbrev med sommerhilsen

Missede du vores nyhedsbrev? Så læs det her og tilmeld dig via link i nyhedsbrevet, hvor du kan l Læs mere